AKSARAY / MERKEZ - Merkez Taptuk Emre Ortaokulu

Şbt

2023-2024 Okul spor faaliyetleri kapsamında düzenlenen yıldız erkek tenis turnuvası İl birinciliği müsabakaları sona erdi.

Merkez spor salonunda oynanan final maçın sonuçunda Okulumuz  İl birincisi oldu.

Şbt

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023'te yaşadığımız felaketin yıl dönümü nedeniyle hayatlarını kaybeden 53 binden fazla vatandaşımız için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ock

2023-2024 Okul spor faaliyetleri kapsamında düzenlenen yıldız kız basketbol turnuvası İl birinciliği müsabakaları sona erdi.

Atatürk spor salonunda oynanan final maçın sonuçunda Okulumuz  İl birincisi oldu.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında  Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma yarişması yapılmış dereceye giren öğrencilere ödül verilmiştir.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Yunus Emre Şiirleri Okuma etkinliği bütün sınıflarımızda yapılmıştır.

Ara

İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Hüseyin Bozkurt tarafından okulumuz öğrencilerine "Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi " konulu seminer verildi.

Sınav kaygısı, öğrencinin öğrenmiş olduğu bilgileri sınav esnasında hatırlanmasına, bilgiyi verimli bir şekilde kullanmasına engel olan bir kaygı durumudur. Sınav kaygısının, öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri mevcuttur. Öğrencinin, zamanı etkili bir şekilde kullanmakta zorluk çekmesi, konulara ilişkin bilgi eksikliği oluşu kaygının artmasına neden olur.

Yoğun kaygı, öğrencinin başarısının da düşmesine sebep olmaktadır. Sınava yüklenen anlam, ailenin ve çevrenin öğrenci üzerinde oluşturduğu baskı, öğrencinin mükemmeliyetçi kişilik yapısına sahip olması, gerçekçi olmayan düşüncelerin varlığı sınava ilişkin kaygıyı arttıran nedenlerdir.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okulumuzda Türkiye Görme Engelliler Derneği Aksaray Şubesi üyeleri Sayın Fikret ÖZKAYA ve Sayın Muammer ACAR öğrencilerimizle buluştu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için söyleşi gerçekleştirildi. Öğrencilerimizle sohbet  eden sayın Fikret ÖZKAYA Engelin sadece fiziksel değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal alanlarda da kendini gösteren bir olgu olduğu bilinciyle, toplum olarak daha anlayışlı ve kucaklayıcı adımlar atmamız gerekmektedir dedi.

Ara

2023-2024 Okul spor faaliyetleri kapsamında düzenlenen yıldız erkek hentbol turnuvası İl birinciliği müsabakaları sona erdi. Merkez spor salonunda oynanan final maçın sonuçundaTaptuk Emre Ortaokulu İl ikincisi oldu.

Ara

2023-2024 Okul spor faaliyetleri kapsamında düzenlenen yıldız kız hentbol turnuvası İl birinciliği müsabakaları sona erdi. Merkez spor salonunda oynanan final maçın sonuçundaTaptuk Emre Ortaokulu İl ikincisi oldu.

Kas

10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; 85. ölüm yıl dönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Tüm insanlığa rehber olan kurtuluş mücadelesi destanımız, aziz milletimizin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali olarak, tarihteki şanlı yerini Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları sayesinde almıştır.

Her şartta milletine koşulsuz güvenen ve  "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." diyen bu büyük komutan ve devlet adamı, milli iradeyi her şeyin üstünde tutmuştur.

Milli ve manevi değerlerimizin ışığında; hayata hazırladığımız evlatlarımız, "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun milletine emanet ettiği tüm değerlere sahip çıkma azminde ve kararlılığında olacaktır.

Bu duygularla ebediyete irtihal edişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyor, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

Okul sporları kapsamında düzenlenen yıldız erkek güreş takımımız müsabakalar sonuçunda Aksaray birincisi oldu.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını yoğun bir katılımla, okul bahçesinde yaptığımız törenle, coşkuyla kutladık.

Tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'uncu yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz; tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlu olsun.

Halkımızın da yoğun ilgi gösterdiği kutlama töreni günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından şiirlerin okunması, koro çalışmaları, oratoryo, gösteriler vb etkinliklerle devam etti. Kutlama programından bazı karaler.... daha fazla fotoğraf için resim galerimizi ziyaret ediniz...

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Bilgilendirme aşamasında  öğrencilerimize önce deprem konusuyla ilgili video izletildi. Ardından öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak amacıyla da tatbikat  yapıldı.

Tatbikatta “çök,kapan,tutun” “hayat üçgeni oluşturma” gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Doğru olarak bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Sonra da “Okul Tahliye Planı”doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.